PARK-NYTT

LAMAEN MAYA DØDE SØNDAG 30.01.05

Dette antaglig på grunn av dyrlegestreiken som har pågått. Allerede lørdag la dyrepasserne merke til at noe var galt. Maya ventet barn, og var forventet å fø nettopp på lørdag. Men fødselen lot seg vente på, og daglig leder John Rian begynte å ringe rundt for å få tak i dyrlege. Desverre, etter 3 timer hadde det enda ikke lykkes John å få tak på noen. Søndag morgen fikk man endelig tak i dyrlege, men lama-føllet var allerede død i morens mage. Kort tid etter at ungen var tatt ut, døde Maya i Johns armer. Både John og dyrlegen fastslår, at hadde de fått gjort noe med situasjonen en dag tidligere, ville både føllet og moren hatt stor sjanse for å overleve, og ville gitt lille Tinka en lekekamerat.

EBBA OG AMADEUS ER KJÆRESTER!

Ebba og Amadeus har lenge nå sunget sammen, hvilket tyder på at de har dannet et par. Gibboner synger sammen for å markere sitt territorium, og har lange nydelige sang-serenader hver dag. Amadeus kan riktignok ikke synge skikkelig etter en operasjon i halsen, men Ebba fyller inn de høye tonene for han. Hvis denne utviklingen fortsetter, kanskje de også blir foreldre en dag…?

Ebba kom, som tidligere nevnt, fra Kolmården djurpark, og har nå vært i parken siden 4. september 2003.
Kolmården er en av Europas største og mest seriøse dyreparker . Du kan lese om dem på deres egen hjemmeside. www.kolmarden.com

Saltvannsfisker I tropariet!
Saltvannsakvariet gjorde stor suksess blandt publikum, og den lille Nemo-fisken
(klovnefisk) ble særlig populær blandt ungene.
Vi skal selvsagt fortsette suksessen til neste år.
Ny andedam! Ender og svaner får nå en mye større dam å boltre seg i, men må
nok pent vente til våren med å prøve den nye dammen