Kjøpe Bitcoin

Bitcoin som valuta 

Bitcoin er en spennende valuta som omtales i media titt og ofte. Det er god grunn til dette og grunnen kan være ganske opplagt for noen og ikke så opplagt for andre, Bitcoin er verdens største digitale valuta og den har en verdi på mange milliarder dollar. Det er med andre ord helt gigantisk store beløp som er involvert i Bitcoin. En av grunnene til at Bitcoin er så populært er dette med valuta. Du kan bruke Bitcoin som betalingsmiddel.  

Bitcoin har vært i live i mange år allerede, men det er først de siste årene at vi ser det store omfanget av Bitcoin og hva det kan føre til. En av utfordringene til Bitcoin er selvfølgelig hvor godt det kan bli implementert i alt det andre som foregår i verden i dag. 

Bitcoin som nettverk 

Bitcoin er en mynt og en digital valuta. Valutaen er kryptert og derfor er den kalt en kryptovaluta eller en kryptert valuta. Når det er sagt så finnes det så mye mer i denne teknologien enn bare en valuta. Ser vi på Bitcoin så er den ene delen av Bitcoin kun en valuta, mens den andre delen av Bitcoin er et verdensomspennende nettverk av mange forskjellige datamaskiner som jobber mot å få folk som selger og kjøpe Bitcoin til en smidig overføring av verdier fra en person til en annen person. Hele dette nettverket har en stor verdi. Spørsmålet er også om dette nettverket har en så stor verdi at folk ville betale for å overføre Bitcoin fra en person til en annen. I dag er det slik at det koster penger å overføre Bitcoin fra en person til en annen person fordi de som deltar i nettverket ønsker betalt for at de sitter og hjelper deg i din transaksjon. Banker gjør mye av den samme rollen, men de tar generelt sett ikke betalt når det er snakk om transaksjoner i et land.  

 

Irreversible betalinger 

Det er viktig å huske på at Bitcoin går på det å selge en Bitcoin til en kjøper, eller at en person bruker en Bitcoin som et byttemiddel. Selve byttet kan være en ting, tjeneste eller noe annet. Det spiller med andre ord ikke noen rolle hva som blir byttet. Dette så vi silk road saken hvor man satte opp en webside for kjøp og salg av ulovlige varer og tjenester, som narkotika og drap. Alt ble betalt med Bitcoin fordi de trodde at de ikke kunne bli sporet og tatt. Når har myndighetene blir såpass gode at de ser at man kan i hvert fall spore til en viss grad. Det er derfor ikke like lett å svindle seg unna noe. Gjør det en betaling med Bitcoin kan ingen endre den etterpå. Det er derfor super viktig at du ikke gjøre noen feil slik at du holder deg selv unna å tape penger. Ingen transaksjoner kan reverseres.